“Ik houd ervan om on-gekaderd te kunnen delen in Liefde, Gods liefde, zichtbaar of minder zichtbaar.”

“Ik houd ervan om on-gekaderd te kunnen delen in Liefde, Gods liefde, zichtbaar of minder zichtbaar.”

“En de hoofdrol is voor….”

Lieve lezer, mijn naam is Tabitha. Ik ben bijna 39 en woon in West Brabant met mijn man Tim en onze 3 kinderen. Mijn oudste zoon heeft net de brugklas afgerond en ook ik heb dat overleefd. Ik ben sinds 2009 zelfstandig ondernemer en onder de naam Tabartz lever ik creatief maatwerk. Zelfstandig of ingehuurd door een organisatie. Ik geef dans/drama lessen, maak muziek, schilder en teken en zo zijn er nog veel meer vormen waarin ik me uit, als ondernemer maar ook als mens. Ik houd ervan om on-gekaderd te kunnen delen in Liefde, Gods liefde, zichtbaar of minder zichtbaar. Een uitingsvorm van liefde en waardering naar de ander. Ontvangen vanuit God om door te geven aan de ander, als werk of als mens, thuis, in mijn keuken en aan de keukentafel.

Aanbiddingsdans

Ik denk in beelden, kleuren en ideeën. Een bijzonder woord, een stukje songtekst, een plaatje, een persoonlijk verhaal… Door alles en over alles buitelen soms de ideeën door mijn hoofd. “Als ik hierop een dans zou kunnen maken”, “als ik dit in deze kleuren zou kunnen schilderen”, “wow, dit is bijna al een liefdeslied”, .. en zo voorts. Bij alles wat inspireert komt wel een creatief idee.

Eigenlijk ben ik al vanaf de basisschool bezig met verschillende vormen van creativiteit. Zo zal ik nooit vergeten dat ik regelmatig een uitvoering gaf thuis, van mijn vertolking van het folkloristisch danstheater. Mijn ouders waren publiek en mijn broertje heeft heel wat keren meer meegedanst dan zijn bedoeling was…Op de middelbare school kwam de musical in beeld. Naast mijn gewone balletlessen werd dit ook een fijne uitlaatklep. In die periode maakte ik bijvoorbeeld ook met een bij elkaar geraapt bandje eigen muziek, leerde ik gitaar spelen en zong teksten die me nu wat zwaarmoedig lijken voor een tiener.

Creativiteit is een heel groot deel van wie ik ben. En God is dat ook. Op mijn 14e ben ik gedoopt en heb toen heel bewust mijn leven in Zijn handen gelegd. Mijn dooptekst is Psalm 16:11 : U maakt mij het pad ten leven bekend; overvloed van blijdschap is bij Uw aangezicht, lieflijkheden zijn in Uw rechterhand, voor altijd.

Psalm 65:11

En wat een mooie reis so far. God knows, zeg ik vaak, maar het is echt zo. Ik heb sociaal werk gestudeerd en ik wist: God heeft iets anders maar dit is nu de juiste weg, een basis voor wat komt. Nog heel vaak gebruik ik nu vakken van de SPH in wat ik doe en werpt deze opleiding zijn vruchten af. Autodidact in het geven van danslessen, later met theater/drama kreeg ik wat hulp van mijn werkgever op de jeugd theaterschool waar ik als dansdocent werkte. En zo heeft God de afgelopen 15 jaar al heel wat deuren geopend. De sleutel voor mij zit altijd in overgave, net als mijn dooptekst: “Hier heeft U mijn talenten, U moet voorzien, ik vertrouw dat U vooruitgaat.” Hoe, wat, waar, wanneer, al deze vraagtekens geef ik steeds terug en op Zijn tijd, mag ik een stap zetten. Soms bekeek ik al vacatures omdat ik dacht “er komt niks Heer, ik geef Tabartz terug” en dan kwam er de dag erna een aanvraag binnen, voor een schilderij of een workshop, altijd een mooie opdracht maatwerk. Mede daardoor heb ik nu een behoorlijke opslag met onder andere stoffen, wol, garen, verf en een database aan muziek en lessen.  En daardoor vloeit zowel in mijn dagelijkse leven als mijn  werk creativiteit, aanbidding en dankbaarheid in elkaar over. In elke dag zit aanbidding, in het danken voor mijn koffie, mijn fiets, mijn heerlijke bank. Aanbidding met woorden, liederen, muziek, aanbidding met potlood en verf. Tot eer van Hem, die het waard is. Hij die in mij heeft gelegd wat Hij nu tot volle bloei laat komen. En mijn aanbidding, de levensstijl, gaat samen met creëren, in welke vorm ook.

Loved

God heeft de hoofdrol in mijn leven. Hij licht een Bijbeltekst op in mijn lezen, geeft een lied in mijn gedachten, een persoon in mijn hart. Ik ben door mijn werk en keuzes hierin de afgelopen 15 jaar in de prachtige positie dat ik vaak thuis kan zijn, heel bewust omdat ik ervaar dat dat Gods wil is. Waardoor ik de tijd heb en kan maken voor wie Hij stuurt die dag of week. Door mijn tijd te delen deel ik Zijn Liefde. En in creativiteit werkt dat voor mij net zo. Een klein kaartje, schilderijtje, een refreintje wat ik doorstuur. Vaak op het “juiste moment”, de timing van de Heilige Geest. Mijn creativiteit gaat voor me uit, en Hij is erin, Hij Leid. Ik ben de bijrijder en mag uitvoeren, inspireren en geïnspireerd worden door God’s plan en uitvoering.
Ik wil je Psalm 5:3 meegeven, uit The Passion translation: “At each and every sunrise you will hear my voice as I prepare my sacrifice of prayer to You. Every morning I lay out the pieces of my life on the altar and wait for Your fire to fall upon my heart.”

Wil je meer weten over het prachtige werk van Tabitha en hoe het is om te creëren zonder compromis?
Check haar Instagram account: @tabitha_tabartz